Opozícia chce, aby vláda prinášala do pléna odpočet svojho programu

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:07 • 2 min
Opozícia chce, aby vláda prinášala do pléna odpočet svojho programu

BRATISLAVA - Poslanci OĽaNO, SaS a nezaradení chcú, aby vláda pravidelne prinášala do parlamentu odpočet plnenia svojho programového vyhlásenia. Navrhujú to v novele rokovacieho poriadku, ktorý predložili v úvode 16. rokovacieho dňa 58. schôdze Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Od zmien si sľubujú väčšiu informovanosť verejnosti. Novelou chcú docieliť, aby mala verejnosť možnosť v pravidelných intervaloch sledovať, či vláda splnila svoje programové vyhlásenie. "Sme presvedčení, že existencia tejto povinnosti (prinášať odpočet, pozn. TASR) vytvorí na vládu prirodzený nátlak a odzrkadlí sa v jej snahe predchádzať prípadom, keď sa nedodržuje programové vyhlásenie vlády," uvádzajú predkladatelia.

 

Právnou normou chcú dosiahnuť aj to, aby programové vyhlásenia vlády obsahovalo iba body, o ktorých je vláda presvedčená, že budú počas jej funkčného obdobia riadne splnené. Poslancov dnes čakajú aj ďalšie návrhy, medzi nimi zákaz interrupcií, eutanázie či registrovaných partnerstiev. Na rad má prísť ah pravidelná štvrtková Hodina otázok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies