Opozícia by mala odvolávať Počiatka v piatok

NETKY.SK • 9 December 2014, 15:01 • 2 min
Opozícia by mala odvolávať Počiatka v piatok

BRATISLAVA – Parlamentná schôdza, na ktorej sa opozícia pokúsi odvolať ministra dopravy Jána Počiatka, bude podľa informácií agentúry SITA v piatok.

slovakia

left justify in out

Opozícia po získaní podpisov poslancov požiadala o zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR, na ktorej chce odvolávať Počiatka. Dôvodom je sporný tender Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. na zabezpečenie platieb mýta palivovými kartami, v ktorom uspela firma Paywell, a. s. Opozícia považuje zákazku za predraženú a neefektívnu.

 

Minister dopravy povedal, že vôbec nerozumie tomu, o čom má byť schôdza. "Prešli sme všetky body a jasne vysvetlili. Na stretnutiach s poslancami nikde nepadol žiadny konkrétny bod, kde by sme my pochybili," odvetil v utorok na otázku agentúry SITA Počiatek. Všetko je to podľa neho v rovine fikcií a špekulácií opozície. "Takže rád si to s nimi vysvetlím aj na schôdzi," dodal minister k zámeru opozície, ktorá ho chce pre spomínaný tender odvolávať. "Rozumiem, že opozícia, ktorá je programovo úplne prázdna, musí hľadať zástupné témy. A teraz je to veľmi populárne," myslí si minister. 

 

Opozícia je presvedčená, že súťaž bola účelovo nastavená, o čom má svedčiť, že ponuky predložili iba dve firmy. Za Paywell v súťaži ručila svojimi referenciami firma Fleetpay, a. s., ktorá poskytovala uvedené služby od roku 2010 bez súťaže. "Ján Počiatek už raz za prvej vlády Roberta Fica dostal od premiéra žltú kartu za návštevu v Monaku na jachte J&T," povedal minulý piatok poslanec Pavol Zajac (KDH). "Toto je na druhú žltú kartu pre Jána Počiatka," dodal. Kritizoval, že minister dopravy ani premiér nedali zrušiť zmluvu, nevyvodili personálne opatrenia a preto si opoziční poslanci plnia svoju povinnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies