Opozícia by mala obsadenie výborov doriešiť v utorok 27. marca

NETKY.SK • 23 Marec 2012, 07:39 • 2 min
Opozícia by mala obsadenie výborov doriešiť v utorok 27. marca

Opozícia by mala obsadenie výborov doriešiť v utorok 27. marca

slovakia

left justify in out

Opozícia by mala doriešiť obsadenie predsedníckych stoličiek v deviatich parlamentných výboroch, ktoré im venoval Smer-SD, v utorok 27. marca popoludní. TASR to potvrdil dnes hovorca KDH Matej Kováč.
      Pôvodne sa mala opozícia zaoberať personálnymi otázkami dnes, avšak KDH navrhlo presunúť stretnutie na budúci týždeň. Kováč to odôvodnil tým, že nie je dôvod na časový zhon. Na dohodu majú podľa neho opozičné parlamentné strany čas do 4. apríla, kedy sa bude konať ustanovujúca schôdza Národnej rady SR.
      O obsadení postov hovorili opoziční lídri v utorok (20.3.). Na takmer trojhodinovom rokovaní sa dohodli len na podpredsedoch parlamentu. Nominujú Jána Figeľa za KDH a Eriku Jurinovú za OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislé osobnosti. Obsadenie výborov zostalo nedoriešené.
      Najväčší problém robia hospodársky výbor a výbor na kontrolu SIS. O šéfa hospodárskeho majú záujem KDH a SaS, predsedu v kontrolnom výbore chce KDH a SDKÚ-DS. Opozícia si podľa svojich lídrov želá dohodu. Šéf klubu obyčajných Jozef Viskupič pre TASR uviedol, že by bolo dobré, keby už boli personálne otázky vyriešené. "Aby sme sa mohli venovať skutočnej práci," povedal a pripomenul, že nominácie obyčajných sa nekryjú s nikým.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona