Opitý vodič v Kráľovskom Chlmci zmasakroval ľudí na chodníku: Zabil matku troch detí

NETKY.SK • 8 August 2016, 14:51 • 2 min
Opitý vodič v Kráľovskom Chlmci zmasakroval ľudí na chodníku: Zabil matku troch detí

TREBIŠOV - V Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov došlo v sobotu k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišla o život 35-ročná matka troch detí Klaudia. Ďalšia žena utrpela ťažké zranenia a tretí chodec sa zranil ľahko. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

slovakia

left justify in out

"Podľa doterajších zistení 53-ročný vodič z Kráľovského Chlmca viedol osobné motorové vozidlo značky VW Passat po Hlavnej ulici v Kráľovskom Chlmci. Z doposiaľ nezistených príčin vyšiel na chodník, kde narazil do troch chodcov," informovala krajská policajná hovorkyňa s tým, že po tom, ako zrazil chodcov narazil do ďalšieho vozidla, ktoré narazilo do iného auta.

 

"Pri dopravnej nehode 35-ročná chodkyňa utrpela zranenia, na následky ktorých na mieste podľahla. Ďalšia chodkyňa vo veku 43-rokov utrpela ťažké zranenia a 49-ročný chodec sa pri nehode zranil ľahko," informovala Mésarová.

 

"Nestihol som im pomôcť. Sám som padol a udrel som si hlavu," povedal zranený chodec pre TV Markíza a dodal: "Kým som sa stihol spamätať, ženy už nehybne ležali na zemi."

 

"Je to nenormálne, keď žena ide do obchodu kúpiť chlieb pre deti a už sa nedostane naspäť domov. A to len preto, lebo niekto pil do rána," povedala obyvateľka Kráľovského Chlmca pre Tv Markíza.

 

U vodiča bola podľa jej slov vykonaná dychová skúška na požitie alkoholických nápojov s pozitívnym výsledkom 0,80 mg/l, čo v prepočte predstavuje 1,67 promile.

 

Polícia obvinila opitého vodiča aj spolujazdca

Policajný vyšetrovateľ obvinil opitého vodiča, ktorý na chodníku v Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov zrazil v sobotu (6.8.) troch chodcov. Jedna žena prišla o život, ďalšia utrpela ťažké zranenia a tretí chodec sa zranil ľahko.

 

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove obvinil 53-ročného vodiča z trestných činov usmrtenia, ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zároveň vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. Sudca dnes rozhodol o vzatí obvineného do väzby," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová s tým, že mužovi hrozí za tieto skutky trest odňatia slobody až na desať rokov.

 

Trebišovskí policajti začali trestné stíhanie aj pre trestný čin neposkytnutia pomoci, z ktorého je podozrivý spolujazdec vo vozidle VW Passat, ktoré zrazilo na chodníku troch chodcov. "Podozrivý, 42-ročný muž z okresu Trebišov, zraneným chodcom neposkytol potrebnú pomoc, hoci tak mohol urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného. Zatiaľ v danej veci nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe," dodala Mésarová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona