Opitý vodič sa rozhodol policajnej hliadke ujsť, pri úteku havaroval

NETKY.SK • 3 Február 2015, 15:06 • 2 min
Opitý vodič sa rozhodol policajnej hliadke ujsť, pri úteku havaroval

RAJEC - Až dvojročný trest odňatia slobody hrozí 30-ročnému mužovi, ktorý v nedeľu (1.2.) večer pri jazde z Rajca do Ďurčinej, okres Žilina, pod vplyvom alkoholu nezastavil s Volkswagenom Golf policajnej hliadke a pri úteku havaroval.

slovakia

left justify in out

 TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.
     

Vodič podľa nej nereagoval na znamenie policajnej hliadky a zvýšenou rýchlosťou pokračoval ďalej. "Počas jazdy sa na vozidle zdvihla predná kapota, v dôsledku čoho prešiel do protismeru, kde narazil do stojacej Škody Felicia. Po náraze vyšiel mimo cesty, na zasneženú časť poľa. Pri dychovej skúške mu policajti namerali 1,36 mg/l alkoholu v dychu (2,83 promile). Ďalej policajti zistili, že 30-ročnému mužovi bol právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá rozsudkom Okresného súdu v Žiline," uviedla krajská policajná hovorkyňa.
     

Poverený príslušník PZ obvinil 30-ročného muža z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až dva roky, dodala Balogová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies