Opitý vodič narazil do stĺpa a rozvodnej skrine

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 19:19 • 2 min
Opitý vodič narazil do stĺpa a rozvodnej skrine

Opitý vodič narazil do stĺpa a rozvodnej skrine - Krimi V obci Dolné Saliby v okrese Galanta narazil pod vplyvom alkoholu 40-ročný vodič z Matúškova s vozidlom BMW 320 DE do rozvodnej skrine a telekomunikačného stĺpa. Nehoda sa stala v utorok (5.

slovakia

left justify in out

img

V obci Dolné Saliby v okrese Galanta narazil pod vplyvom alkoholu 40-ročný vodič z Matúškova s vozidlom BMW 320 DE do rozvodnej skrine a telekomunikačného stĺpa. Nehoda sa stala v utorok (5.6.), informovala dnes TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová. "Vodič sa pohyboval v smere do centra obce, kde na rovnom úseku cesty vyšiel autom vpravo. Prednou časťou vozidla narazil do plechovej skrine rozvodov káblovej televízie a do dreveného stĺpa telekomunikačného vedenia. Rozvodovú skriňu aj drevený stĺp rozlomil a poškodil aj káblové vedenie. Obci Dolné Saliby spôsobil škodu za 300 eur a telekomunikačnej spoločnosti vo výške asi 1000 eur," uviedla hovorkyňa s tým, že polícia podrobila vodiča dychovej skúške na alkohol, pričom mu namerala 2,33 promile. Poverený príslušník dopravného inšpektorátu v Galante obvinil vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Muža umiestnila v cele policajného zaistenia a hrozí mu odňatie slobody na jeden rok. Kredatusová pripomína, že v takýchto prípadoch policajt rozhodne o preskúmaní zdravotnej spôsobilosti vodiča bez ohľadu na zistenú hladinu alkoholu alebo inej návykovej látky pri akomkoľvek množstve promile. "Na vykonanie preskúmania zdravotnej spôsobilosti policajt určí vodičovi primeranú lehotu. Počas nej mu zadrží vodičský preukaz. Závislosť posudzuje psychiater. Ak psychiater zistí, že osoba je závislá, oznámi to polícii," doplnila hovorkyňa. Dodala, že v takom prípade sa vodičovi vodičský preukaz nevracia. Ak psychiater zistí, že vodič nie je závislý, policajt rozhodne o povinnosti podrobiť sa odbornému poradenstvu u psychológa. Vodičský preukaz sa vodičovi vráti až po splnení všetkých uložených povinností.

Zdroj:TARS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies