Opitý vodič kamióna sa v noci rútil diaľnicou v protismere!

NETKY.SK • 13 Február 2015, 13:22 • 2 min
Opitý vodič kamióna sa v noci rútil diaľnicou v protismere!

PRAHA - Až osem rokov môže stráviť vo väzení vodič rumunského kamióna, ktorý v noci nadnes v stave opitosti ohrozoval autá idúce po českej diaľnici D5.

slovakia

left justify in out

Pri obci Loděnice v okrese Beroun totiž vošiel do protismeru a polícii sa ho podarilo zastaviť až po viac ako 20 kilometroch, informoval dnes spravodajský server iDNES.cz. 
     

Ako sa 42-ročnému cudzincovi podarilo na diaľnici vojsť do nesprávneho smeru, policajti stále zisťujú, pretože muž v dôsledku opitosti ešte stále nebol schopný výpovede.
     

"Pri dychovej skúške nadýchal 2,42 promile. Podobné hodnoty prístroj zaznamenal pri dvoch následných opakovaných testoch. Muž sa preto podrobil aj odberu krvi," uviedla pre iDNES.cz hovorkyňa berounskej polície Marcela Pučelíková.
     

Isté je však to, že kamión vošiel na diaľnicu D5 na 10. kilometri na exite Loděnice okolo 02.00 h. Namiesto do Prahy sa ale vydal smerom na Plzeň. O jeho pohybe dostala polícia informáciu, keď prešiel prvých sedem kilometrov.
     

Policajti následne v priebehu desiatich minút uzavreli diaľnicu medzi 34. a 10. kilometrom. Hliadkam sa potom opitého vodiča podarilo nasmerovať na diaľničný výjazd. Veľkým šťastím bolo, že po celý čas jeho riskantnej jazdy nedošlo k nijakej dopravnej nehode.
     

Muž bude teraz zrejme čeliť obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo môže od súdu dostať tri až osem rokov väzenia.
     

Jeho zamestnávateľ môže navyše dostať pokutu vo výške 100.000 korún (3600 eur) za to, že nedodržal bezpečnostnú prestávku. Kamión navyše nie je zrejme v poriadku ani po technickej stránke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies