Opitý vodič hazardoval so životom dieťaťa, ktoré viezol na mieste spolujazdca. Pri dychovej skúške nafúkal 1,7 promile!

NETKY.SK • 7 Január 2021, 11:55 • 2 min
Opitý vodič hazardoval so životom dieťaťa, ktoré viezol na mieste spolujazdca. Pri dychovej skúške nafúkal 1,7 promile!

BRATISLAVA - Vodič pod vplyvom alkoholu jazdil po Bratislave s trojročným dieťaťom na sedadle spolujazdca.

slovakia

left justify in out

Už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O prípade informuje bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

 

"Policajti si všimli vodiča Škody Octavia, ktorý prechádzal po Hradskej ulici smerom na Stavbársku, pričom nepoužil smerovku a bezdôvodne zrýchľoval," uvádza polícia, ktorá pri pri kontrole vozidla zistila, že v aute sa nachádza vodič a na sedadle spolujazdca sedí trojročný chlapec.

Policajti počas kontroly ucítili zápach alkoholu, preto vodiča vyzvali k dychovej skúške. "Vodičovi v dychu namerali 0,85 mg/l alkoholu, čo predstavuje 1,71 promile. Aj výsledok opakovanej skúšky bol pozitívny," uvádza polícia.

 

Tiež dodala, že na základe týchto zistených skutočností muža spolu s dieťaťom okamžite eskortovali na policajné oddelenie. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

 



Policajti kontaktovali matku trojročného chlapčeka, ktorá bola priateľkou uvedeného vodiča. "Tá však na telefonáty nereagovala, preto ju kontaktovali osobne na adrese jej pobytu. V dome policajti zistili, že matka bola pod vplyvom alkoholu alebo omamných látok a nebola schopná starostlivosti o dieťa," uvádza polícia s tým, že podmienky v dome neboli vhodné pre maloleté dieťa, dom bol bez okien a v jeho priestoroch boli špina a porozbíjané sklo.

 

"O zistených skutočnostiach policajti informovali pracovníkov sociálnej kurately Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, ktorí si dieťa prebrali do svojej starostlivosti," uzavrela polícia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona