Opitý vodič chcel dychovú skúšku potvrdiť aj krvným testom

NETKY.SK • 21 Október 2014, 15:41 • 2 min
Opitý vodič chcel dychovú skúšku potvrdiť aj krvným testom

BRATISLAVA/GALANTA - Opitý Turek na kamióne havaroval v pondelok večer v Trsticiach v Galantskom okrese. Štyridsaťpäťročný vodič Volva s návesom zišiel z cesty a vrazil do plota a tovaru stavebnín.

slovakia

left justify in out

Kamión sa po náraze prevrátil na bok, vodič sa ľahko zranil. Policajti mu namerali 0,61 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,27 promile. Škody po nehode odhadli na 45 tisíc eur. Cudzinca obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

 

Ďalší opitý šofér havaroval v Šintave. Šyridsaťdeväťročný Seredčan narazil do zaparkovanej Octavie. Nafúkal takmer 1,9 promile. Mužovi sa to zrejme nezdalo a tak policajtov požiadal, aby mohol ísť aj na odber krvi. Výsledky však dopadli rovnako a obvinenie ho neminulo. Pri nehode sa nikto nezranil. 

 

Opitú 45-ročnú ženu na Alfe Romeo zase zastavila hliadka medzi Galantou a Sládkovičovom. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, policajti jej niekoľkokrát museli vysvetliť, ako správne použiť testovacie zariadenie, napriek tomu sa jej ani jedna dychová skúška nepodarila. Žene museli odobrať krv, mala vyše 1,7 promile. Aj v tomto prípade padlo obvinenie a už na druhý deň ju súd uznal vinnou, dostala peňažný trest a dvojročný zákaz jazdiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies