Opitý spôsobil nehodu, polícia ho po mesiaci obvinila

NETKY.SK • 26 August 2015, 11:45 • 2 min
Opitý spôsobil nehodu, polícia ho po mesiaci obvinila

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ z Považskej Bystrice obvinil z ublíženia na zdraví a marenia výkonu úradného rozhodnutia Michala, ktorý mal zákaz šoférovať, no aj napriek tomu spôsobil pod vplyvom alkoholu nehodu.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinený mladík minulý mesiac spôsobil nehodu, pri ktorej sa ťažko zranila cyklistka. Michal jazdil na motorke Huatian v obci Práznov, v zákrute omylom zabrzdil prednou brzdou a dostal šmyk. S motorkou spadol, posunul sa s ňou do protismeru, kde narazil do predného kolesa bicykla 53-ročnej ženy. Tá utrpela trieštivú zlomeninu zápästia a pomliaždeniu bedrového kĺbu, šesť týždňov je PN, lieči sa osem týždňov.

 

Obvinenému vtedy polícia namerala 0,52 promile alkoholu, pričom mladík jazdil aj napriek tomu, že mu Okresný dopravný inšpektorát zakázal na rok šoférovať. Pri nehode vznikla na motorke škoda 200 eur, na bicykli približne 30 eur. Michalovi hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, pričom v prípade mladistvých sa trest znižuje na polovicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies