Opitý slovenský pilot v Kanade priznal vinu: Hrozí mu rok za mrežami

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 07:44 • 2 min
Opitý slovenský pilot v Kanade priznal vinu: Hrozí mu rok za mrežami

CALGARY - Slovenský pilot, ktorý vlani na Silvestra nastúpil do služby v Kanade taký opitý, že v pilotnej kabíne pred štartom stroja "zaspal", priznal, že bol v dôsledku konzumácie alkoholu indisponovaný v čase, keď zodpovedal za lietadlo s cestujúcimi. Vyplýva to z dohody medzi obžalobou s obhajobou, o ktorej sa hovorilo dnes na súde.

slovakia

left justify in out

Miroslav Gornych (37) pracoval pre leteckú spoločnosť Sunwing Airlines na základe pracovného víza. Jeho Boeing 737 s 99 pasažiermi na palube mal odštartovať 31. decembra z mesta Calgary a letieť s medzipristátiami v ďalších kanadských mestách Regina a Winnipeg do mexického Cancúnu.

 

Z pilotnej kabíny, kde v sedačke odpadol, ho eskortovala polícia, podľa ktorej na seba upozornil tým, že nastúpil do služby s hodinovým meškaním a navyše mal na uniforme pripevnený pilotný odznak s krídlami hore nohami.

 

Výsledky testov ukázali, že množstvo alkoholu v jeho krvi až trojnásobne prekročilo povolený limit. Upratovačka neskôr objavila v hotelovej izbe pilota prázdnu fľašu od vodky.

 

Obžaloba požaduje preňho jednoročný nepodmienečný trest odňatia slobody, informovala tlačová agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies