Opitý Slovák za volantom havaroval v Chorvátsku, viezol dve deti

NETKY.SK • 10 Júl 2020, 11:9 • 2 min
Opitý Slovák za volantom havaroval v Chorvátsku, viezol dve deti

BRATISLAVA - V Chorvátsku havaroval Slovák, ktorý bol pod vplyvom alkoholu a viezol dve maloleté deti. Informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

slovakia

left justify in out

Incident

Ako priblížila, nehoda sa stala pár kilometrov za Záhrebom a vodič pri dychovej skúške nafúkal 1,4 promile. Pri nehode nikto neutrpel zranenia. Slovák dostal pokutu šesťtisíc kun, musel tiež zaplatiť trovy konania vo výške 300 kun a dostal zákaz viesť motorové vozidlá na území Chorvátska.

 

img


"Chorvátski kolegovia nás prostredníctvom policajného pridelenca požiadali, aby sme upozornili našich občanov na prísne pravidlá, ktoré turisti musia v ich krajine dodržiavať. Predovšetkým ide o jazdu pod vplyvom alkoholu," uviedla Bárdyová.

 

Za porušenie hrozí väzenie

Zároveň pripomenula, že v Chorvátsku platí pri porušení niektorých ustanovení Zákona o bezpečnosti v cestnej premávke, že sa vodič môže dopustiť aj trestného činu a hrozí mu trest odňatia slobody na 3 roky.

 

img


Môže to byť vtedy, ak arogantne porušuje predpisy o cestnej premávke tým, že jazdí pod vplyvom alkoholu vyššom ako 1,50 g/kg v krvi, alebo omamných a psychotropných látok alebo liekov. Tiež v prípade, ak jazdí v zakázanom smere, alebo predbieha na neprehľadnom mieste kolónu vozidiel.

 

img

 

Do basy aj za prekročenie rýchlosti v obci 

Prípadne, ak jazdí rýchlosťou vyššou ako 50 km/h nad povolenú rýchlosť v obývanej oblasti alebo v úseku s označením najvyššej rýchlostia tým ohrozuje život alebo zdravie osôb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona