Opitý Slota strávil noc v policajnej cele: Dúfam, že som nezabil tristotisíc cigánov?

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 12:49 • 2 min
Opitý Slota strávil noc v policajnej cele: Dúfam, že som nezabil tristotisíc cigánov?

BRATISLAVA/ŽILINA - Bývalý predseda SNS Ján Slota čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktoré vzniesol poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca.

slovakia

left justify in out

"Obvinenému mužovi bola vo štvrtok 9. mája popoludní obmedzená osobná sloboda a následne bol predvedený na policajný útvar," uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Po vykonaní všetkých potrebných úkonov obvineného vo štvrtok pred polnocou so súhlasom prokurátora prepustili na slobodu v zmysle Trestného poriadku. "Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok," dodal Moravčík.

Vo štvrtok popoludní zadržala Slotu polícia podľa portálu Sme.sk pre podozrenie zo šoférovania pod vplyvom alkoholu a nezastavenie na pokyn policajtov. Portál informoval, že Slotu prepustili, pretože podľa slov jeho advokáta Pavla Kuricu nebol dôvod na väzbu. Policajti nemohli začať ani superrýchle konanie, pretože Slota odmietol vypovedať, čo je jednou z podmienkou na začatie konania. Okolo polnoci prišla do Čadce aj Slotova manželka Ľubica. "Myslím, že je to omyl," odpovedal Slota pri odchode z polície na otázku, prečo šoféroval opitý. "Myslím, že nie som opitý. Vizuálne môžete posúdiť, či som, alebo nie som," dodal. Zároveň odpovedal aj na otázku, prečo ho polícia zadržala: "Dúfam, že som nezabil tristotisíc cigánov." Z bývalého šéfa SNS podľa Sme.sk bol cítiť alkohol. Advokát Kuric pôvodne povedal, že Slota nevypovedal. Na priamu otázku SME, či vypovedal na polícii, povedal, že určite áno. 

Podľa informácií denníka Sme videli vo štvrtok popoludní mestskí policajti potácať sa okolo auta na námestí v Čadci opitého muža, ktorý sadol za volant a odišiel. Dopravným policajtom nahlásili číslo a farbu a tí sa ho pokúsili zastaviť. Či mestskí policajti vedeli, že ide o Slotu a či si ho všimli na priemyselnej kamere, zatiaľ nie je jasné. Portál Sme.sk pripomína pôvodné informácie, ktoré hovorili o tom, že Slotu chcela zastaviť hliadka pri bežnej kontrole a nešlo ani o kontrolu rýchlosti. Slota však na výzvy, aby zastavil, nereagoval. Policajti nasadli do auta a predbehli ho, čím mu zablokovali cestu a prinútili ho zastaviť. "Javil znaky značnej opitosti," povedal pre Sme policajt, ktorý nechcel byť menovaný. Bývalého člena SNS preto predviedli do Čadce na obvodné oddelenie. Koľko mal promile, nebolo možné zistiť, odmietol sa podrobiť dychovej skúške. Následne mu policajti ponúkli krvnú skúšku, ktorú odmietol, preto sa naňho bude hľadieť podľa najprísnejšieho paragrafu, to znamená ako keby spáchal trestný čin v stave ťažkej opitosti. Policajný prezident Tibor Gašpar upozornil, že Slota nebude nijako zvýhodnený: "Prípad posudzujeme úplne rovnako ako voči každému inému občanovi," cituje ho Sme.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies