Opitý Peter napadol, škrtil družku a vyhrážal sa zabitím

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 11:52 • 2 min
Opitý Peter napadol, škrtil družku a vyhrážal sa zabitím

BANSKÁ BYSTRICA – Trest šestnásť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne, protitoxikomanické liečenie a zákaz šoférovania na šesť rokov potvrdil senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 32-ročného Petra Bodiša z obce Muľa v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

Bodiš pod vplyvom alkoholu opakovane hozil zabitím družke Martine, čím spáchal prečin nebezpečného vyhrážania.

Peter dva dni po sebe atakoval 34-ročnú družku v októbri minulého roka. Najprv požadoval od nej, aby mu uvarila kávu a pritom ju nazval čiernou gumou, špinou a častoval vulgárnosťami. Kričal aj na jej syna Júliusa a všetkým hrozil zabitím. Keď družka chcela privolať políciu, zobral jej telefón, dal jej dve zauchá a hodil ju na posteľ, kde ju škrtil. Bodiš sa násilností voči družke dopustil aj v septembri, keď na ňu vytiahol aj nôž.

Okresný súd vo Veľkom Krtíši Bodišovi za to uložil šestnásť mesiacov väzenia. Do trestu pritom zarátal aj predošlé odsúdenie na štyri mesiace nepodmienečne za opakované marenie výkonu úradného rozhodnutia. Bodiš totiž nemá vodičský preukaz, ale opakovane šoféroval i napriek zákazu.


Proti verdiktu sa Bodiš odvolal, že trest je neprimerane prísny. Tvrdil, že útok na družku nebol taký intenzívny, aby sa bála o svoj život.

 

Zároveň vyhlásil, že omamné látky nepožíva v takej miere, aby musel ísť na liečenie. Aj zákaz šoférovania na šesť rokov považuje Bodiš za neúmerný svojmu konaniu. Tvrdí, že šoférovať vie, pretože autoškolu absolvoval, iba vodičský preukaz mu nevydali.

Proti verdiktu sa Bodiš odvolal, ale krajský súd mu nevyhovel a rozsudok prvostupňového súdu potvrdil. Predseda senátu pripomenul, že ak by útok na družku nebol vážny, nebola by bosá oknom ušla z domu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona