Opitý kamionista vošiel na stavbu diaľnice D2, 400 kilometrov si nepamätá!

NETKY.SK • 9 September 2014, 16:19 • 2 min
Opitý kamionista vošiel na stavbu diaľnice D2, 400 kilometrov si nepamätá!

BRNO - Kuriózny prípad riešia juhomoravskí policajti. V pondelok ich k opravovanému úseku diaľnice D2 v smere na Bratislavu privolali robotníci, pretože do uzatvorenej, rozostavanej časti cesty sa vrútil kamión.

slovakia

left justify in out

Tam úplne opitý český vodič ukončil svoju 400 kilometrov dlhú púť, na ktorú si vôbec nepamätal. Nedokázal ani chodiť a v krvi mu zistili takmer 3,5 promile alkoholu, informoval dnes český spravodajský portál iDNES.cz.
     

Opitý vodič jazdil s kolosom osem hodín a na diaľnici si nevšimol dopravnú značku, ktorá odkláňala premávku do protismeru z dôvodu opravy mostu. Vodič sa dostal až na stavenisko, kde zastavil. Robotníci v tom čase pracovali pod mostom, takže muž nikoho nezranil.
     

Kontrolou digitálnej karty potom policajti prišli na to, že kým kamionista dorazil do uzatvorenej časti diaľnice, prekonal s prestávkami 400 kilometrov.
     

Kamión nechali zamestnanci stavebnej firmy niekoľko hodín bez povšimnutia, lebo si mysleli, že im priviezol materiál na stavbu. "Keď si však po dvoch hodinách všimli, že vozidlo má prasknuté sklo a vystupuje z neho vodič, ktorý sa nedokáže udržať na nohách, zavolali políciu," uviedla podľa webu iDNES.cz policajná hovorkyňa Petra Vedrová.
     

Vodič (55) aj po niekoľkých hodinách od zastavenia nadýchal takmer 3,5 promile. Muž sa priznal, že prechádzajúcu noci popíjal a cestu si vôbec nepamätá.
     

Kamionista spôsobil na vozidle škodu za 100.000 korún. Čaká ho obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktorý sa trestá až trojročným väzením, pokutou a zákazom činnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies