Opitý Ivan hrozil zabitím družke, dostal podmienku

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 14:10 • 2 min
Opitý Ivan hrozil zabitím družke, dostal podmienku

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody pol roka podmienečne a povinnosť absolvovať protialkoholické liečenie za prečin nebezpečného vyhrážania vymeral dnes Okresný súd v Banskej Bystrici pre 50-ročného Ivana Foffa z Moštenice.

slovakia

left justify in out

Opitý Ivan vulgárne nadával družke Anne a hrozil jej zabitím, pričom sa oháňal plynovou pištoľou. Rozsudok je právoplatný. ivan je bývalý bezdomovec a býva so svojou 53-ročnou družkou Annou a jej dcérou v dome, ktorý kúpil v Moštenici. V júli minulého roku opakovane vulgárne nadával družke, hrozil jej zabitím a oháňal sa pritom plynovou pištoľou. Ivan tým spáchal pokračovací prečin nebezpečného vyhrážania.

 

Súd v tomto prípade rozhodol v skrátenom konaní trestným rozkazom. Foffovi vymeral polročný podmienečný trest s probačným dohľadom súdu a povinnosť absolvovať protialkoholické liečenie ústavnou formou. Zároveň mu zakázal piť alkoholické nápoje. Foff nebol spokojný s trestom a podal voči verdiktu odpor. Súd musel vytýčiť hlavné pojednávanie, ale ešte pred ním sudca obžalovanému vysvetlil, že dostal trest na spodnej hranici sadzby, ktorá je od pol roka do troch rokov. Foff nakoniec odpor voči trestnému rozkazu vzal späť s tým, že na protialkoholické liečenie pôjde kamkoľvek, len nie v Banskej Bystrici. Tvrdil tiež, že nemôže odísť zo zamestnania, pretože musí splácať úver na dom.

 

V prípravnom konaní Ivan tvrdil, že Anne by neublížil. Plynovú pištoľ si vraj kúpil pár dní pred žalovanými skutkami na svoju ochranu, keď ide do hory na huby. A so zbraňou sa pri incidente s družkou iba pohrával. Podľa súdnej znalkyne je Foff chorobne závislý na alkohole. Okolie o ňom tvrdí, že triezvy je vraj „fajn chlap“, ale keď si vypije, je zlý. V minulosti podobné konanie Foffa kvalifikovali ako priestupok a dostal pokutu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies