Opitý cestujúci napadol vodiča košickej MHD, vážne ho zranil

NETKY.SK • 23 September 2014, 10:34 • 2 min
Opitý cestujúci napadol vodiča košickej MHD, vážne ho zranil

KOŠICE – Viaceré zranenia utrpel vodič autobusu MHD v pondelok (22.9.) okolo 17.00 h v Košiciach pri potýčke s cestujúcim pod vplyvom alkoholu.

slovakia

left justify in out

Na zastávke Národná trieda chcel 62-ročný šofér vykázať 20-ročného Košičana z vozidla, ten ho však fyzicky napadol a udrel do tváre. Informovala o tom dnes polícia.
     

Vodič po údere spadol na chodník, kde si narazil hlavu. Takto utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia od dvoch do troch mesiacov. "Mladého Košičana polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinov výtržníctva a ublíženia na zdraví," uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Bližšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania.
     

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) k udalosti uviedol, že opitý mladík napadol šoféra, keď sa chcel zastať mladej mamičky s deťmi. Zamestnanec podniku má natrhnuté obočie, narazené rebro, krk a zlomenú lícnu kosť. "Vodiča s vážnymi zraneniami tváre budú operovať. Neprispôsobivého agresívneho mladého muža sa podarilo spacifikovať len vďaka odvahe ďalších cestujúcich, ktorí ho zadržali až do príchodu polície," informovala hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová.
     

Problémy vo verejnej doprave podľa nej vyhrocujú najmä neplatiči, neprispôsobiví, špinaví, opití či nadrogovaní jednotlivci. Ak takíto ľudia nastúpia do vozidla, ostatní cestujúci žiadajú vodičov, aby s nimi urobili poriadok. "Vždy je to nepríjemná situácia, ale horšie je, že pritom dochádza aj k fyzickým útokom na vodičov. Vedenie DPMK žiada cestujúcich, aby v podobných incidentoch bezodkladne sami kontaktovali policajné zložky a tým pomohli eliminovať počet problémových situácií v MHD," konštatovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona