Opitý Čech vrazil člnom do potápača v Chorvátsku, hrozí mu väzenie

NETKY.SK • 3 September 2018, 17:02 • 2 min
Opitý Čech vrazil člnom do potápača v Chorvátsku, hrozí mu väzenie

PRAHA - Opitý Čech vrazil v Chorvátsku motorovým člnom do muža chytajúceho ryby pod hladinou, ktorému spôsobil ťažké zranenia, za čo mu hrozí až osem rokov väzenia. Informoval o tom v pondelok server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo 21. augusta pri ostrove Dugi Otok neďaleko Zadaru v strednej časti Chorvátska. Jeho obeťou sa stal Chorvát, ktorý sa venoval takzvanému spearfishingu, teda podvodnému lovu rýb za pomoci harpúny.

 

Lovec odpočíval na hladine, keď zbadal, ako sa na neho z tesnej blízkosti rúti motorový čln. V poslednej chvíli sa mu podarilo ponoriť a tak si zachránil život. Vrtuľa motora mu však rozsekla neoprén a zanechala hlboké rany na ľavom boku a tiež niekoľko otvorených rán až ku kostiam na ruke, lakti a kolene.

 

Ku kolízii došlo len asi 15 metrov od brehu. Čln zastavil neďaleko a zraneného lovca napokon zobral na palubu, na ktorej sa nachádzali traja občania ČR.

 

Muž, ktorý plavidlo riadil, má 33 rokov a pochádza z Prahy. Zadarská polícia po ukončení vyšetrovania nehody vzniesla voči nemu obvinenie z trestného činu všeobecného ohrozenia, za čo mu hrozí jeden až osem rokov väzenia. Je podozrivý z riadenia člna pod vplyvom alkoholu a zo spôsobenia vážnej telesnej ujmy.

 

Za priťažujúce okolnosti sa považuje aj rýchlosť plavby, ktorá bola 35 kilometrov za hodinu, teda takmer štvornásobne vyššia, než je povolená v takej tesnej blízkosti brehu. Vodič člna musel tiež prehliadnuť červeno-bielu bójku signalizujúcu prítomnosť potápača.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona