Opitý Američan dostal bitku za nacistický pozdrav

NETKY.SK • 13 August 2017, 15:31 • 2 min
Opitý Američan dostal bitku za nacistický pozdrav

BERLÍN - Opitého Američana v centre nemeckých Drážďan zbil v sobotu večer nahnevaný okoloidúci muž, keď cudzinec niekoľkokrát predviedol zakázaný nacistický pozdrav zdvihnutou rukou.

slovakia

left justify in out

Polícia v Drážďanoch dnes informovala, že 41-ročný Američan, ktorého meno a bydlisko neuviedla vzhľadom na zákony na ochranu súkromia, utrpel pri útoku o 20.15 h menšie poranenia.

 

Polícia oznámila, že Američana vyšetrujú pre podozrenie z porušenia nemeckých zákonov zakazujúcich propagáciu nacistických symbolov alebo hesiel, a dodala tiež, že muž mal extrémne vysokú hladinu alkoholu v krvi. Útočník z miesta činu ušiel a pátrajú po ňom pre ublíženie na zdraví.

 

Je to už druhýkrát tento mesiac, čo sa turisti v Nemecku dostali do problémov so zákonom za predvádzanie nacistického pozdravu zdvihnutou pravou rukou.

 

Dvoch čínskych turistov 5. augusta prichytili, ako predvádzajú uvedené nacistické gesto pred budovou berlínskeho Reichstagu (Ríšskeho snemu, teda parlamentu), a pritom sa fotografujú.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies