Opitého vodiča nezastavil ani plot rodinného domu

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 16:23 • 2 min
Opitého vodiča nezastavil ani plot rodinného domu

TURČIANSKE TEPLICE - Alkohol za volantom sa v nedeľu podpísal pod dopravnú nehodu v mestskej časti Turčianske Teplice-Diviaky.

slovakia

left justify in out

V skorých ranných hodinách 27-ročný vodič Peugeotu nezvládol riadenie a narazil do plotu rodinného domu. Pri náraze poškodil aj Fiat zaparkovaný vo dvore rodinného domu. Vodič pri dychovej skúške nafúkal 2,75 promile. Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil, škodu však predbežne vyčíslili na 2 000 eur. Agentúru SITA o tom informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Vodiča policajti na mieste zadržali a po skrátenom vyšetrovaní predložili prokurátorovi spis s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až jeden rok väzenia.

Žilinskí policajti v uplynulom týždni odhalili 21 opitých vodičov. Trinásť z nich pri dychovej skúške nafúkalo viac ako jedno promile, ôsmi mali pod jedno promile. Jeden vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške, odmietol tiež odber krvi alebo iného biologického materiálu. Polícia však nekontrolovala alkohol len u vodičov áut, ale aj u vodičov nemotorových vozidiel, z nich pri dychovej skúške nafúkali jedenásti. 

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život ani životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie," uviedol Moravčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies