Operu v Sydney museli evakuovať kvôli bombovej hrozbe

NETKY.SK • 14 Január 2016, 09:47 • 2 min
Operu v Sydney museli evakuovať kvôli bombovej hrozbe

SYDNEY - Svetoznámu budovu opery v austrálskom Sydney a jej okolie museli dnes preventívne evakuovať kvôli bombovej hrozbe zverejnenej na sociálnych sieťach. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Policajná operácia prebehla popoludní miestneho času v oblasti opery a vo štvrti Manly na predmestí Sydney. Z budovy opery a jej boli okolo 14.00 h miestneho času (04.00 h SEČ) urýchlene evakuovaní miestni obyvatelia i zahraniční turisti.

 

Hovorca polície štátu Nový Južný Wales označil hrozbu, kvôli ktorej operáciu spustili, za vážnu. V budove opery sa podľa neho hľadal bližšie nešpecifikovaný predmet, uviedol spravodajský server news.com.au.

 

Hrozba sa údajne týkala trajektu premávajúceho do prístaviska v Manly. Incident narušila aj prevádzku trajektov do tejto štvrte, ktorej časť polícia - rovnako ako okolie opery - uzavrela.

 

Neskôr bez uvedenia ďalších podrobností vyhlásila operáciu za skončenú a obe lokality boli ešte v popoludňajších hodinách znovu otvorené pre verejnosť. Vedenie opery v dôsledku incidentu nezrušilo plánované večerné predstavenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona