Operátor SWAN získal licenciu, môže budovať 4G sieť

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 10:01 • 2 min
Operátor SWAN získal licenciu, môže budovať 4G sieť

BRATISLAVA - Telekomunikačný operátor, spoločnosť SWAN, a.s., získal v tendri licenciu na 2 x 15 MHz v pásme 1 800 MHz, čo mu umožňuje výstavbu mobilnej 4G siete a vstup medzi trojicu najväčších operátorov.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovala spoločnosť, v súčasnosti SWAN už používa pridelené frekvencie a sústreďuje sa na budovanie plnohodnotnej siete. Investície do siete mobilného operátora sa pohybujú medzi 50 až 100 mil. eur a prípravná fáza sa začína meniť na realizačnú, informoval riaditeľ spoločnosti pre stratégiu a rozvoj Martin Mosný.

 

"Vyhľadávame lokality pre základňové stanice a partnerov pre ich výstavbu, kontrahujeme dodávateľov, pripravujeme produktovú a marketingovú stratégiu a zabezpečujeme financovanie," dodal. 

 

Licencia zaväzuje SWAN začať využívať pridelené frekvencie do 8. júla tohto roka. Testy technológie LTE sa uskutočnili v Trnave, Nitre a Pezinku, pričom operátor už pred stanoveným termínom používa pridelené frekvencie, čím splnil všetky podmienky. Ďalším záväzným termínom je koniec budúceho roka, kedy musí SWAN pokryť vlastnou sieťou 25 % populácie Slovenska. Podľa zverejnených informácií sprístupnenie prvých služieb je ohlásené na jeseň tohto roka. Operátor očakáva, že na konci roka 2015 bude mať vo svojej sieti 200 tisíc aktívnych SIM kariet. Cieľom projektu je získať viac ako pol milióna zákazníkov. 

 

Spoločnosť SWAN, a.s., je telekomunikačný operátor, ktorý poskytuje elektronické služby. So svojimi 30 tis. zákazníkmi je tretím najväčším poskytovateľom internetu na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona