Operačný program Výskum a inovácie podporí teamingové výskumné centrá

NETKY.SK • 27 Február 2018, 09:30 • 2 min
Operačný program Výskum a inovácie podporí teamingové výskumné centrá

BRATISLAVA - Z Operačného programu Výskum a inovácie budú podporené aj teamingové výskumné centrá.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR na svojom webe.

 

"Vyhlásenie výziev na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok, ktoré budú podporené zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja s celkovou plánovanou alokáciou vo výške 43 miliónov eur je plánované na marec," uviedol rezort školstva. Z výziev na podporu teamingových výskumných centier z Operačného programu Výskum a inovácie bude jedna pre Bratislavský kraj a jedna pre ostatné regióny Slovenska.

 

Prioritou rezortu školstva a Výskumnej agentúry (VA) je zrýchliť proces schválenia žiadostí o nenávratný finančný príspevok zameraných na podporu teamingových výskumných centier v zmysle záväzkov, ktoré ministerstvo deklarovalo voči Európskej komisii. "Aj preto VA ponúkla všetkým štyrom subjektom – potenciálnym žiadateľom týchto výziev - individuálne konzultácie pre každý projekt jednotlivo, aby sa predišlo možnej chybovosti," poznamenal generálny riaditeľ VA Stanislav Sipko. Podpora týchto centier je aj jednou z priorít Európskej komisie.

 

Cieľom teamingových centier je podpora špičkovej vedy prostredníctvom centier excelentnosti európskeho významu. Snahou je prepájanie kvalitných európskych univerzít a výskumných organizácií. Projekty sú zamerané na vytváranie výskumných centier, ktoré sa budú venovať aplikovanému výskumu, vrátane veľkého dôrazu na transfer poznatkov a technológií do praxe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona