Operačný program kraja Interact oslávi 15 rokov

NETKY.SK • 13 Január 2017, 13:35 • 2 min
Operačný program kraja Interact oslávi 15 rokov

BRATISLAVA - Operačný program Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Interact, ktorý pomáha v propagácii výsledkov územnej spolupráce, oslávi tento rok 15-ročné jubileum. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman, program svojimi službami pokrýva územie 28 členských krajín Európskej únie, Nórska a Švajčiarska.

slovakia

left justify in out

Interact je špecifický v tom, že neprideľuje nenávratný finančný príspevok na základe výziev a predložených projektov, ale poskytuje služby prostredníctvom štyroch kancelárií vo fínskom Turku, španielskej Valencii, dánskom Viborgu a rakúskej Viedni. Poskytuje tiež odborné poradenstvo prostredníctvom školení, workshopov, seminárov a konferencií, pomáha vytvárať siete kontaktov a pracovné skupiny, publikuje praktické príručky, štúdie a výskumy a poskytuje individuálne poradenstvo pre programy v rámci Európskej územnej spolupráce.


Tento rok operačný program okrem osláv 15. výročia svojej existencie chystá v máji 2017 prvé zasadnutie monitorovacieho výboru Interact na Slovensku, ktoré sa bude venovať diskusii o uskutočnených aktivitách počas roka 2016.


Podľa predsedu BSK Pavla Freša kraj v roku 2016 prvý rok vykonával program spolupráce Interactu a zároveň využil jeho zdroje na úrovni až 98,05 percenta. V roku 2017 plánuje program okrem aktivít ako sú organizovanie seminárov, workshopov či pracovných skupín, koordinovať aj 6. ročník iniciatívy Deň európskej spolupráce 2017. Pôjde o celoeurópsku iniciatívu, ktorá slúži na prezentáciu a propagáciu projektov Európy verejnosti. Pokračovať bude tiež vo vyvíjaní elektronického monitorovacieho systému, ktorý v súčasnosti využíva viac ako 30 programov územnej spolupráce Európy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies