Operačné sály chcú zrekonštruovať aj bez eurofondov

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 16:44 • 2 min
Operačné sály chcú zrekonštruovať aj bez eurofondov

NITRA - Sály sú už zastarané a nevyhovujú súčasným normám

slovakia

left justify in out

Nemocnica Topoľčany chce zrekonštruovať operačné sály aj bez eurofondov. Už teraz je totiž jasné, že pripravované operačné programy pre nasledujúce programovacie obdobie nepočítajú s rozsiahlou rekonštrukciou zdravotníckej infraštruktúry. Riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová hovorí, že situáciu im to síce komplikuje, no od projektu upustiť nechcú. Sály sú totiž značne zastarané a nevyhovujú súčasným normám. „Určite chceme pre tento rok pripraviť projekt rekonštrukcie centrálnych operačných sál a zakúpenia nejakej techniky. Finančné prostriedky, ktoré sú na to určené, sú zo splátky pôžičky, ktorú vraciame Nitrianskemu samosprávnemu kraju a ktorá sa nám spätne vracia za týmto účelom,“ povedala.

Nemocnica má šesť operačných sál. Zrekonštruovať v nich treba celé priestory vrátane vzduchotechniky, rozvodov, kúpy operačných stolov a svietidiel. Na samotnú rekonštrukciu zatiaľ nemocnica peniaze nemá. Štúdia z roku 2005 vyčíslila náklady na rekonštrukciu na 4,18 milióna eur, Eckhardtová však predpokladá, že v súčasnosti už bude suma vyššia. Topoľčianska nemocnica má momentálne mierne pozitívny hospodársky výsledok. Zároveň ale pred sebou tlačí starý dlh, ktorý postupne znižuje. „Dlh je v súčasnosti ešte okolo dvoch miliónov eur,“ uviedla Eckhardtová. 

Agentúra SITA vydá k správe zvukovú správu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies