Operácie proti Islamskému štátu stoja denne vyše 8 miliónov dolárov

NETKY.SK • 28 Október 2014, 13:47 • 2 min
Operácie proti Islamskému štátu stoja denne vyše 8 miliónov dolárov

WASHINGTON - Operácie proti radikálnej skupine Islamský štát (IŠ) v Iraku a Sýrii stoja Spojené štáty denne až 8,3 milióna dolárov (6,55 mil. eur).

slovakia

left justify in out

Od 8. augusta do polovice októbra sa náklady na túto operáciu vyšplhali na 580 miliónov dolárov (457 mil. eur). Výdavky na vojenské akcie sú podľa Pentagonu neustále vyššie a ešte pred týždňom predstavovali 7,6 milióna dolárov denne. Letecké útoky proti IŠ totiž americké letectvo a ich spojenci v posledných dňoch zintenzívnili.

 

Americká armáda začala bombardovať pozície IŠ v Iraku 8. augusta. K operácii sa postupne pridali niektoré európske štáty, Kanada aj Austrália. V septembri USA a niektoré arabské krajiny odštartovali letecké operácie proti sunnitským islamistom aj v susednej Sýrii. Generál John Allen, ktorý koordinuje misiu proti islamskému štátu, povedal, že Spojené štáty sa zapoja aj do mediálneho boja proti IŠ. Skupina sa dá podľa neho poraziť len vtedy, ak zastavia propagandu, pomocou ktorej získava prívržencov a bojovníkov z celého sveta. Allen nepovedal, presne aké kroky chcú USA podniknúť na zastavenie verbovania zahraničných bojovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies