Operácia vyradí Pacquiaa z akcie na 9 až 12 mesiacov

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 18:20 • 2 min
Operácia vyradí Pacquiaa z akcie na 9 až 12 mesiacov

LOS ANGELES - Filipínsky profesionálny boxer Manny Pacquiao sa v ringu neobjaví najbližších deväť až dvanásť mesiacov. Ortopéd Neil ElAttrache ešte tento týždeň v Los Angeles vykoná operáciu pretrhnutej rotátorovej manžety pravého ramena 36-ročného "Pac-Mana".

slovakia

left justify in out

"Zranenie je natoľko vážne, že si vyžiada chirurgický zákrok. Ak pôjde rehabilitácia podľa plánu, do tréningu by sa mohol vrátiť o pol roka. Odvtedy začne znova naberať silu a do súťažného diania by sa mal vrátiť do roka," citoval lekára ElAttracheho špecializovaný portál Bad Left Hook. 

 

Filipínska hviezda bojovala so spomenutou zdravotnou indispozíciou už počas tréningového kempu pred sobotňajším súbojom s Američanom Floydom Mayweatherom v MGM Grand v Las Vegas. Mannymu hrozí trest za to, že pred "zápasom storočia" zatajil zranenie. Pacquiao bude vysvetľovať, prečo v piatok pred oficiálnym vážením nepovedal NSAC pravdu o svojom zdravotnom stave. Tá vyšla najavo až po dueli. 

 

Pacquiaov tábor tvrdí, že o probléme vedela Antidopingová agentúra USA (USADA), pretože ju žiadali o terapeutickú výnimku na protizápalovú injekciu. Dve hodiny pred začiatkom súboja dostala NSAC žiadosť o aplikáciu toradolu a zamietla ju, lebo nemala žiadne predchádzajúce informácie o zranení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies