Opera v Ríme: Hrozba hromadného prepúšťania sa podarila odvrátiť, budú šetriť

NETKY.SK • 19 November 2014, 07:08 • 2 min
Opera v Ríme: Hrozba hromadného prepúšťania sa podarila odvrátiť, budú šetriť

RÍM - Na opernej scéne v talianskom hlavnom meste Rím sa podarilo vďaka kompromisu medzi vedením a zástupcami odborov odvrátiť hroziacu hromadnú výpoveď všetkých členov orchestra a zboru.

slovakia

left justify in out

Rokovania priniesli v noci na utorok dohodu o obnove chronicky podfinancovanej opery bez plánovaných výpovedí. Začiatkom októbra prenikla na verejnosť informácia, že vedenie opery mieni prepustiť 180 zo 460 zamestnancov, aby zabránilo jej úplnému uzavretiu.
      

Dosiahnutý kompromis však podľa informácií talianskych médií namiesto toho ráta s úsporami vo výške troch miliónov eur, čo bude znamenať aj zmrazenie časti platov v sezóne 2015/2016. Predstaviteľ odborovej organizácie CISL Paolo Terrinoni pre taliansku tlačovú agentúru ANSA vyjadril s dohodou spokojnosť, pretože sa podarilo zachrániť 180 pracovných miest.

 

Úspornými plánmi sa bude už v pondelok zaoberať správna rada opery v Ríme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies