Opera SND uvedie Rigoletta v exkluzívnom obsadení

NETKY.SK • 17 Január 2017, 14:4 • 2 min
Opera SND uvedie Rigoletta v exkluzívnom obsadení

BRATISLAVA - Svetoznáma slovenská sopranistka Simona Houda Šaturová vystúpi v piatok 20. januára na scéne Opery Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Predstaví sa ako Gilda vo Verdiho opere Rigoletto. Túto rolu stvárnila už na mnohých prestížnych operných scénach, medzi inými v bruselskej opere v inscenácii známeho režiséra Roberta Carsena, agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková. Simona Houda Šaturová si rolu Gildy veľmi cení. "Gilda bola pred rokmi po mnohých komických postavách moja prvá tragická rola a bola som šťastná, že môžem konečne na javisku zomrieť. Spievala som ju v troch produkciách a práve bruselský Rigoletto v réžii Roberta Carsena bol pre mňa obrovským zážitkom a prehodnotením mojej interpretácie tejto postavy. Z bežného operného príbehu o láske sa pre mňa stala napínavá dráma o obetovaní sa," cituje tlačová správa SND sopranistku.

 

V postave Rigoletta sa predstaví ďalší hosť, ruský barytonista Alexander Krasov, ktorý sa už úspešne prezentoval napríklad v Deutsche Oper Berlin, vo Viedenskej štátnej opere i na scéne Palm Beach Opera. Pod taktovkou Martina Leginusa ďalšie postavy stvárnia sólisti Opery SND Tomáš Juhás (Vojvoda), Ján Galla (Sparafucule), Denisa Hamarova (Maddalena), Denisa Šlepkovská (Giovanna), Sergej Tolstov (Monterone) a ďalší.

 

Bratislavská rodáčka Simona Houda Šaturová absolvovala Konzervatórium v Bratislave a v štúdiu pokračovala na majstrovských kurzoch Ileany Cotrubas vo Viedni a u Magreet Honig v Amsterdame. Je stálym hosťom Théâtre de la Monnaie v Bruseli a často spolupracuje s Aalto-Musiktheater v Essene a Operou Frankfurt. Patrí medzi mimoriadne žiadané a oceňované sopranistky - tlieskali jej v Carnegie Hall v New Yorku, rovnako ako v Paríži, Londýne, Ríme, Buenos Aires i Osake, na festivaloch v Salzburgu či Edinburgu. Za svoju techniku, štýlovosť a celkové interpretačné umenie získala sopranistka viacero cien, napríklad nemeckú Supersonic Award a tiež Cenu nemeckých kritikov.

 

Rigoletto so Simonou Houda Šaturovou je na programe v piatok o 19:00 v novej budove SND. Viac o programe a kúpe vstupeniek možno nájsť na webstránke národného divadla https://www.snd.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona