Opera SND privíta na jar známeho speváka Furlanetta

NETKY.SK • 28 Január 2017, 16:37 • 2 min
Opera SND privíta na jar známeho speváka Furlanetta

BRATISLAVA - Svetoznámy taliansky operný spevák Ferruccio Furlanetto vystúpi na jar v Opere Slovenského národného divadla (SND).

slovakia

left justify in out

Popredný interpret basového repertoáru Ferruccio Furlanetto sa predstaví na našej prvej speváckej scéne 26. mája ako Jacopo Fiesco vo Verdiho opere Simon Boccanegra. V titulnej úlohe Simona Boccanegru sa predstaví skvelý barytonista Dalibor Jenis, agentúru SITA o tom informovalo SND. vstupenky na operu môžu kúpiť do 6. februára so zľavou 10 percent v rámci kampane Nedočkavec 2017.


Ferruccio Furlanetto (16. mája 1949, Sacile, Taliansko) patrí k najvýraznejším operným interpretom súčasnosti. Od počiatku svojej kariéry bol obklopený hudobnou špičkou. Jeho prvý koncert v milánskej La Scale dirigoval Claudio Abbado (1974). Cesta po popredných operných scénach pokračovala ďalej. Ferruccio Furlanetto začínal divadelnú kariéru v Metropolitnej opere v New Yorku (sezóna 1980/1981) a neskôr aj v Opera San Diego. V Európe sa milovníkom opery predstavil v Opéra Bastille, Teatro Colón či Royal Opera House v Londýne, ale aj v Štátnej opere vo Viedni. Pravidelne hosťuje aj v izraelskej Opera Tel Aviv. Repertoár Ferruccia Furlanetta tvoria nezabudnuteľné postavy basového repertoáru, ako napríklad Mefisto z Gounodovho Fausta, Gremin z Čajkovského Eugena Onegina, Zachariáš z Verdiho Nabucca, Leporello, ale aj Don Giovanni z rovnomennej opery Wolfganga Amadea Mozarta, Orestes zo Straussovej Elektry či Musorgského Boris Godunov, dodáva sa v tlačovej správe SND.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies