Opera SND otvorí sezónu galakoncertom Edita Gruberová Tribute

NETKY.SK • 6 September 2022, 21:31 • 2 min
Opera SND otvorí sezónu galakoncertom Edita Gruberová Tribute

BRATISLAVA - Opera Slovenského národného divadla (SND) pokračuje v tradícií otvárania sezóny koncertom na počesť významných osobností.

slovakia

left justify in out

Po minuloročnom koncerte k narodeninám Petra Dvorského otvorí tento rok svoje brány operným priaznivcom Galakoncertom na počesť zosnulej svetovej opernej legendy Edity Gruberovej.
    

 Riaditeľ Opery SND Lubor Cukr na utorkovom stretnutí s médiami potvrdil, že pozvanie na účinkovanie prijali slovenské aj svetové operné hviezdy. „Dramaturgia koncertu bola zostavovaná podľa podobného princípu ako minuloročný koncert k sedemdesiatke Petra Dvorského, vychádza z mapovania repertoáru speváckej osobnosti, ktorej vzdávame koncertom hold," priblížil šéfdramaturg Jozef Červenka otvárací galakoncert 103. sezóny Opery SND.

 

img

 


Na koncerte Edita Gruberová Tribute vzdajú hold legendárnej sopranistke svetové i domáce operné hviezdy. Koncert je rozdelený do dvoch polovíc, prvá je monotematicky venovaná skladateľovi Gaetanovi Donizettimu. „Bol jedným z dôležitých autorov Edity Gruberovej, druhá polovica je pestrejšia, venovaná je ďalším zásadným skladateľským osobnostiam, v ktorých dielach vystupovala," priblížil Červenka koncert, v ktorom dominujú slovenské spevácke osobnosti.
      Vystúpi svetoznámy operný spevák Pavol Bršlik, obľúbený javiskový partner Gruberovej, ďalej Simona Šaturová. "Veľmi nás teší, že svoj debut na tomto koncerte a v SND zažije Slávka Zámečníková, ďalšia slovenská sopranistka s medzinárodným renomé," poznamenal Ćervenka k zostave, ktorú dopĺňa trojica slovenských koloratúrnych sopranistiek Martina Masaryková, Ľubica Vargicová a Mariana Sajko.

 

Galakoncert sa uskutoční v sobotu 10. septembra so začiatkom o 19.00 h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona