Opel sa vracia na austrálsky a novozélandský trh s modelom Holden

NETKY.SK • 10 Február 2015, 12:48 • 2 min
Opel sa vracia na austrálsky a novozélandský trh s modelom Holden

RÜSSELSHEIM - Automobilka Opel, dcéra amerického koncernu General Motors (GM), sa so svojou produkciou vracia na automobilový trh Austrálie a Nového Zélandu.

slovakia

left justify in out

Neprichádza so staronovým modelom Blitz, ale so značkou Holden, ktorá patrí austrálskej dcére GM.
     

Vedenie Opela dnes informovalo, že z montážneho pásu v Rüsselsheime zišiel prvý Holden s výkonom motora 325 HP. Auto s týmto motorom je v Európe známe ako Insignia.
     

Model Holden z Nemecka má zvýšiť vyťaženosť európskych závodov amerického koncernu.
     

Šéf Opela Karl-Thomas Neumann povedal, že nemecká dcéra GM bude v nasledujúcich rokoch spolupracovať so svojou austrálskou sestrou všade tam, kde to bude mať zmysel. V blízkej budúcnosti sa začne rozvíjať jej súčinnosť aj s ďalšími značkami GM.
     

Opel vlani oznámil, že do Austrálie a na Nový Zéland bude vyvážať aj svoje modely Astra a Cascada. Pred rokom sa rozhodlo, že by nebolo správne, aby sa modely Opela na trhoch oboch krajín presadzovali samostatne. Tým sa zabráni vysokým investíciám do propagácie a budovania distribučnej siete prakticky neznámych modelov na južnej pologuli.
     

Spolupráca Opela s dcérami GM je začiatok novej éry automobilky, ktorá sa už roky neúspešne usiluje dostať zo stratovosti. Ešte v tomto desaťročí začne pre americký trh montovať v Nemecku nový model Buick.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies