Opel po začlenení sa do koncernu Peugeot-Citroën, chce navrhnúť cestu k trvalému zisku

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 09:10 • 2 min
Opel po začlenení sa do koncernu Peugeot-Citroën, chce navrhnúť cestu k trvalému zisku

FRANKFURT NAD MOHANOM - Šéf francúzskeho koncernu PSA Peugeot Citroën Carlos Tavares uviedol, že čím viac bude Opel nemecký, tým lepšie.

slovakia

left justify in out

Tavares má v úmysle dosiahnuť, aby sa Opel, keď sa stane súčasťou PSA, čo najrýchlejšie dostal zo stratového podnikania. Výrobcovia áut v Rüsselsheime dostanú po začlenení sa do francúzskeho koncernu 100 dní na to, aby vypracovali program, ako sa dostanú k trvalej tvorbe zisku.

 

Francúzska centrála do vypracovania a plnenia programu nebude zasahovať. Terajší šéf Opela Karl-Thomas Neumann ho však tvoriť nebude. Oznámil, že keď sa prevod od súčasného vlastníka nemeckej automobilky, ktorým je americký koncern General Motors (GM), uskutoční, ihneď odstúpi.

 

Transakcia sa má zrealizovať v druhej polovici tohto roka. Najskôr sa s ňou ráta v posledný júlový deň. Dovtedy sa však musia zúradovať všetky nevyhnutné kroky. Medzi nimi bude najdôležitejší súhlas úniového a amerického protimonopolného úradu.

 

Vedenie GM sa s PSA dohodlo, že Opel spolu s britskou automobilkou Vauxhall bude stáť Francúzov 2,2 miliardy eur. Obe výrobné jednotky zamestnávajú v siedmich európskych závodoch 38.000 pracovníkov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies