Opel bude vyrábať model Astra len v dvoch závodoch

NETKY.SK • 15 Máj 2012, 06:46 • 2 min
Opel bude vyrábať model Astra len v dvoch závodoch

Opel bude vyrábať model Astra len v dvoch závodoch - Svet Opel, nemecká dcéra amerického koncernu General Motors (GM), sústredí výrobu svojho hlavného modelu Astra do dvoch závodov. Na mimoriadnom celozávodnom zhromaždení v Rüsselsheime to dnes povedal šé

slovakia

left justify in out

img

Opel, nemecká dcéra amerického koncernu General Motors (GM), sústredí výrobu svojho hlavného modelu Astra do dvoch závodov. Na mimoriadnom celozávodnom zhromaždení v Rüsselsheime to dnes povedal šéf automobilky Opel Karl-Friedrich Stracke. Dodal, že opatrenie je nevyhnutné preto, aby sa znížili výrobné náklady. V oboch závodoch sa bude pracovať na tri zmeny.
      Astry sa teraz montujú v základnom závode Opela v Rüsselsheime, v britskom Ellesmere Porte a v poľských Gliwiciach. Vo všetkých závodoch sa ide len na dve zmeny.
      Stracke nehovoril nič o zatvorení niektorého zo závodov, ale povedal, že vedenie investuje 300 miliónov eur do výroby tohto modelu.
      Opel má ďalšími opatreniami čo najrýchlejšie dosiahnuť rentabilitu podnikania. Stracke povedal, že Opel do roku 2016 výrazne zvýši svoj podiel na trhu a aj ziskovosť výroby.
      Novým programom na dosiahnutie prosperity sa bude v júni zaoberať jeho dozorná rada. Bude rokovať o možnosti preniknutia Opela na nové trhy vo svete. Uvažuje sa aj o tom, či by sa nedali montovať chevrolety v Európe. 
      Vedenie GM pred časom rozhodlo, že Opel môže svoje autá predávať len v Európe.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies