OPEC v marci zvýšil produkciu ropy

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 08:54 • 2 min
OPEC v marci zvýšil produkciu ropy

LONDÝN - Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) v marci zvýšila produkciu. Vyplýva to z prieskumu agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Dodávky v rámci krajín OPEC-u sa v marci pohybujú na úrovni 32,47 mil. barelov ropy denne. Vo februári sa produkcia dostala na úroveň 32,37 mil. barelov ropy denne. Prieskum vychádza z údajov o zásielkach a taktiež z informácií od zdrojov v ropných spoločnostiach. Taktiež čerpá aj z údajov OPEC-u a z údajov od konzultantov.


Dôvodom sú vyššie dodávky ropy z Iránu po ukončení sankčného režimu a taktiež takmer rekordná ťažba na juhu Iraku. To vyvážilo údržbu a výpadky v krajinách, ktoré sú menšími členmi OPEC-u. Prieskum taktiež neukázal žiadne výrazne zmeny v produkcii Saudskej Arábie. Ide o náznak, že táto krajina to so zmrazením produkcie ropy myslí vážne.


Minulý mesiac sa Rusko, Saudská Arábia, Venezuela a Katar dohodli na tom, že svoju produkciu ropy zmrazia na januárovej úrovni. Katar pozval všetkých 13 členov OPEC-u a ďalších významných producentov ropy na rokovania o zmrazení produkcie ropy. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies