OPEC v júni produkciu ropy zrejme nezníži

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 08:28 • 2 min
OPEC v júni produkciu ropy zrejme nezníži

DUBAJ - Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) v júni pravdepodobne nezmení strop produkcie ropy. V nedeľu to uviedol iránsky minister ropného priemyslu Bijan Zanganeh. Informovala o tom agentúra Mehr.

slovakia

left justify in out

"Zníženie stropu produkcie OPECu vyžaduje konsenzus všetkých členov... vzhľadom na súčasné podmienky sa zdá nepravdepodobné, že by sa strop produkcie OPEC-u znížil," povedal Zanganeh.


Minulý mesiac Zanganeh vyhlásil, že OPEC by sa mal znížiť strop dennej produkcie aspoň o 5 % na približne 1,5 mil. barelov ropy denne. Zasadnutie členských krajín sa uskutoční 5. júna.


Nižšie ceny ropy sú problémom pre menej bohatých členov OPEC-u, vrátane Iránu. Hoci by na zasadnutí vo Viedni mali zaznieť výzvy na zníženie produkcie, aj predstavitelia z krajín, ktoré to podporujú, to považujú za nepravdepodobné. Na novembrovom zasadnutí členovia OPEC-u rozhodli o ponechaní produkcie na nezmenenej úrovni.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies