OPEC očakáva, že rivali v roku 2017 zvýšia dodávky ropy na svetový trh

NETKY.SK • 12 September 2016, 16:21 • 2 min
OPEC očakáva, že rivali v roku 2017 zvýšia dodávky ropy na svetový trh

LONDÝN - Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) očakáva, že štáty, ktoré nie sú jej členom, v nasledujúcom roku 2017 zvýšia dodávky komodity na svetový trh. Dôvodom sú nové ropné polia a tiež väčšia, ako predpokladaná "odolnosť" amerických spoločností, ktoré ťažia ropu z bridlíc, voči nízkej cene komodity. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

To signalizuje, že súčasný prebytok ropy na trhoch na budúci rok ešte vzrastie. OPEC v správe, ktorú aktualizuje každý mesiac, predpovedá, že dopyt po rope z produkcie členov kartelu dosiahne v roku 2017 v priemere 32,48 milióna barelov (1 barel = 159 litrov) denne. V predchádzajúcej prognóze pritom ropný kartel očakával dopyt na úrovni 33,01 milióna barelov/deň.

 

Samotný OPEC podľa sekundárnych zdrojov v auguste udržal ťažbu na niekoľkoročnom rekorde a dodal na trhy 33,24 milióna barelov ropy denne, čo bolo len o 23.000 barelov/deň menej ako v júli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona