OPCW: Sýria zničila všetky zariadenia na výrobu chemických zbraní

NETKY.SK • 31 Október 2013, 12:05 • 2 min
OPCW: Sýria zničila všetky zariadenia na výrobu chemických zbraní

BEJRÚT - Sýrska vláda zničila kritické vybavenie na výrobu chemických zbraní vo všetkých priznaných výrobných zariadeniach, vrátane vybavenia na miešanie prekurzorov pre prípravu chemických látok. Potvrdila to dnes Organizácia pre zákaz chemických zbraní (OPCW) a OSN, píšu svetové tlačové agentúry.

slovakia

left justify in out

Termín pre zničenie zariadenia na výrobu chemických zbraní bol 1. november. Organizácia vo svojom dokumente tvrdí, že jej tímy skontrolovali 21 z 23 lokalít s chemickými zbraňami v Sýrii. Ďalšie dve nebolo možné skontrolovať z bezpečnostných dôvodov. Zariadenia z nich však presunuli na už skontrolované miesta.

"OPCW je spokojná, že overila a videla zničenie všetkých priznaných kritických výrobných/zmiešavacích/plniacich zariadení zo všetkých 23 lokalít," napísala organizácia v materiáli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona