Opatrenia proti cyklistom v Kalkate vyvolali masové protesty

NETKY.SK • 2 Október 2013, 15:43 • 2 min
Opatrenia proti cyklistom v Kalkate vyvolali masové protesty

KALKATA - Centrum indickej Kalkaty v stredu zaplnili tisíce rozhnevaných cyklistov, ktorí protestovali proti rozhodnutiu tamojšej samosprávy zakázať im jazdenie po významnejších komunikáciách. Hovorca miestneho cyklistického združenia Ride 2 Breathe v rozhovore pre agentúru AFP označil konanie úradov za "šialené" a poukázal na iné krajiny, kde proti rastúcemu znečisteniu v mestách bojujú podporovaním cyklistickej dopravy.

slovakia

left justify in out

Polícia v 14-miliónovej Kalkate už od augusta uplatňuje zákaz vjazdu bicyklov a ručne ťahaných rikší na 174 ciest a ulíc v záujme zrýchlenia často kolabujúcej dopravy. Policajti najnovšie začali bicykle dokonca konfiškovať, čo ešte viac pobúrilo obyvateľov z chudobnejších vrstiev, ktorí sú na tento druh prepravy odkázaní. Západobengálsky minister dopravy Madan Mitra sa však pre AFP vyjadril, že opatrenie je nutné vzhľadom na situáciu v metropole, kde sa rýchlosť premávky pohybuje pod indickým priemerom, a to i napriek tomu, že tu jazdí menej áut ako inde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies