REPORTÁŽ: Opatrenia sa počas Veľkonočných sviatkov sprísňovať nebudú. Odborníci predstavili symbolické desatoro

NETKY.SK • 26 Marec 2021, 10:29 • 2 min
REPORTÁŽ: Opatrenia sa počas Veľkonočných sviatkov sprísňovať nebudú. Odborníci predstavili symbolické desatoro

Zároveň prosia obyvateľov, aby dodržiavali nastavené opatrenia.

slovakia

left justify in out

  • aktualizácia 26. marca 15:15

Zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger (OĽaNO) verí, že protipandemické opatrenia prijal štát tak, aby boli v súlade s Ústavou SR a zákonnými normami. Uviedol to na dnešnej tlačovej besede.

 

Ústavný súd SR (ÚS SR) má totiž do štvrtka 1. apríla rozhodnúť o tom, či je predĺženie núdzového stavu v súvislosti s pandémiou koronavírusu v súlade s ústavou.

 


"Tie opatrenia vznikali na základe toho, že mali za cieľ jednu vec, a to ochranu zdravia a života," povedal Heger s tým, že opatrenia sú prijaté aj na úkor obmedzení v živote občanov. „Pretože inak sa to nedá," vyhlásil. Podľa ministra je však vláda pripravená opatrenia upraviť, ak to ÚS SR odporučí. "To všetko závisí od toho, čo ústavný súd povie," dodal minister.

Opozičná strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) kritizovala ako protiústavné uznesenie zo 17. marca, ktorým vláda opakovane predĺžila núdzový stav o ďalších 40 dní. Z tohto dôvodu sa obrátila na ÚS SR, ktorý jej podnet prijal na ďalšie konanie.

 

img

 

Pôvodný článok

Na piatkovej tlačovej besede minister financií poverený riadením ministerstva zdravotníctva Eduard Heger konštatoval, že Slovensko počas Veľkej noci čaká veľký súboj s pandémiou. Bude podľa neho natoľko dôležitý, že môže pandémii zasadiť „rozhodujúci úder“.

 

Epidemiologická situácia sa na Slovensku podľa hlavného hygienika Jána Mikasa mierne zlepšuje. "Je naším cieľom, aby sa tento zlepšujúci trend udržal. Veľká noc je zlomová," dodal Mikas.

 

img

 

Odborníci taktiež prosia, aby ľudia neohrozovali ich rodičov návštevami počas sviatkov. Do prírody ísť môžeme, no nemali by sme vytvárať veľké skupiny. 

 

Správu budeme aktualizovať!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona