Opatovský: Pre mňa sú Vianoce o blízkosti, o láske

NETKY.SK • 24 December 2016, 09:50 • 2 min
Opatovský: Pre mňa sú Vianoce o blízkosti, o láske

BRATISLAVA - Vďaka novému albumu mal Robo Opatovský Vianoce prakticky po celý rok 2016, ktorý venoval príprave opusu Vianočné duetá.

slovakia

left justify in out

Pesničky z novinky predstavil na spoločnom Vianočnom turné so speváčkou Máriou Čírovou a niektoré možno budú znieť počas sviatočných chvíľ aj v rodine speváka a skladateľa, ktorý, ako sám rád prízvukuje, patrí medzi "vianočné deti".

 

Narodil sa 25. decembra a na Prvý sviatok vianočný oslávi štyridsiate piate narodeniny. A ako budú vyzerať Vianoce u Opatovských? "Každý rok sú krajšie a krajšie, lebo naša dcéra je staršia, vo februári bude mať už tri roky. Ježiškovi sme napísali asi štyri listy, lebo teraz sú veľký hit Trollovia, ona chce Poppy, aj DJ-ku a ďalšie postavičky. Ako 44-ročný chlap to všetko ovládam. Poznám komplet Disneyho produkciu. V živote by mi nenapadlo, že budem pozerať kreslené rozprávky," uviedol s úsmevom pre TASR Robo Opatovský.

 

V rodine umelca milujúceho hudbu sa bude počas sviatkov, samozrejme, aj spievať. Aktuálne CD, ktorého tvorbou žili manželka Katka a dcérka Hanka vlastne po celý rok, však zrejme nezaznie. Napriek tomu, že obsahuje výnimočné kusy ako poetický song Aleluja, ktorý s Robom naspievali Miroslav Dvorský a Barbora Švidraňová v sprievode symfonického orchestra a dievčenského speváckeho zboru či skladbu Láska vianočná, výsledok spolupráce s nežne spievajúcou Monikou Hilmerovou. "Keď dám Vianočné duetá do CD prehrávača, neviem, či žena nezmení repertoár, lebo tým žijú fakt celý rok. Určite si vyberieme naše vianočné klasiky, čo máme radi," priznal rodák z Trnavy, ktorý na vianočnom stole taktiež preferuje klasické menu. "Moja žena fantasticky varí, veľmi sa teším, čím nás prekvapí. Určite bude kapustnica, dobrá ryba, nejaký dobrý múčnik, dezert. Pre mňa sú Vianoce o blízkosti, o láske. O tom, že sa stretneme s rodinou, s ktorou sme sa dlho nevideli, o cestovaní," prezradil Opatovský, ktorého koncom roka čakajú aj pracovné povinnosti. "Silvester budem spievať v hoteli vo Vysokých Tatrách, aj na to sa veľmi teším, milujem atmosféru Vianoc aj na pódiu. Pre mňa je fakt najúžasnejší pocit stáť na pódiu a spievať. Keď som aj zdravotne v poriadku, že to cítim, že to mám, že mi to znie, to je úžasné."

 

Opatovský má za sebou úspešný rok. Na jar oslávil s fanúšikmi na koncertnom turné 20 rokov pôsobenia na hudobnej scéne, vytvoril v poradí už tretí vianočný album, ktorý tiež predstavil na koncertnej šnúre, a teraz ho čaká oslava okrúhlych narodenín. Ako ich vníma? Je pre neho 45 ozaj len číslo? "Ja som bežec na dlhé trate. Som kozorožec, idem pomaly, ale viem, že sa tam raz dostanem. Nechcem opakovať svoje chyby, poučím sa z nich, bol by som hlupák, keby som ich znova opakoval. Je normálne, že robíme chyby, niektoré stretnutia s ľuďmi nás zase vracajú naspäť. Všetko si len tak zľahka zanalyzujem," poznamenal na margo svojho jubilea spevák, ktorý je známy pedantným prístupom k práci. Poctivo sa pripravoval aj počas štúdia hry na klasickú gitaru, keď cvičil päť - šesť hodín. Aj v súčasnosti pracuje na svojom hlase a spev cvičí každý deň: "Musím cvičiť. Mám aj hlasovú pedagogičku, ktorá sa mi venuje a pomáha mi v tom, aby som si udržal hlasivky v kondícii. Keď mám dvojhodinový koncert, nemôžem si dovoliť týždeň nespievať a postaviť sa na pódiu a spievať dve hodiny, to nefunguje. Na koncertoch nechcem sklamať ľudí, ktorí si zaplatili lístok a prišli sa na mňa pozrieť. Je to o zodpovednosti a o tom, že to čo robím, milujem, a neviem si predstaviť, že by som robil niečo iné."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona