Opäť vypukol bojový konflikt v libanonskom meste Arsal, militanti porušili prímerie!

NETKY.SK • 6 August 2014, 09:00 • 2 min
Opäť vypukol bojový konflikt v libanonskom meste Arsal, militanti porušili prímerie!

BEJRÚT - Bojové konflikty dnes nadránom opäť vypukli v libanonskom pohraničnom meste Arsal, ktoré obsadili islamistickí extrémisti zo susednej Sýrie.

slovakia

left justify in out

Bojové konflikty dnes nadránom opäť vypukli v libanonskom pohraničnom meste Arsal, ktoré obsadili islamistickí extrémisti zo susednej Sýrie. Dohodnuté prímerie sa v noci na dnes zrútilo, napísala agentúra AP s odvolaním sa na libanonské štátne médiá.
     

Prímerie dohodli moslimskí duchovní. Jeho cieľom bolo pomôcť k ukončeniu štvordňových bojov v Arsale a umožniť prepustenie zadržiavaných libanonských vojakov.
      

Libanonská tlačová agentúra NNA tvrdí, že boje vypukli po tom, ako militanti začali strieľať na vojakov.
      

Sýrski ozbrojenci ovládli mesto Arsal v sobotu, keď dobyli pozície libanonskej armády a zajali niekoľkých vojakov a policajtov. Je to dosiaľ najhoršie preliatie konfliktu prebiehajúceho v susednej Sýrii do Libanonu.
      

Dosiaľ prišlo o život 17 vojakov. Najmenej 22 príslušníkov libanonskej armády a nezistený počet policajtov vyhlásili úrady za nezvestných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies