Opäť ušetríme ceny elektriny sa od januára opäť zníži!

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 09:41 • 2 min
Opäť ušetríme ceny elektriny sa od januára opäť zníži!

BRATISLAVA - Domácnosti by od januára mali platiť za elektrinu menej. Elektrina by v roku 2015 mala zlacnieť tretí rok po sebe a tentoraz by cena mala ísť dole priemerne asi o päť percent.

slovakia

left justify in out

Dodávatelia energie už v súčasnosti pracujú na cenových návrhoch, z ktorých vyplýva zlacnenie tzv. silovej elektriny takmer o päť eur za megawatthodinu. Ide o vyrábanú elektrinu, ktorá sa obchoduje na trhoch a jej cena klesla pre dôsledky doznievajúcej krízy.

 

"Na znížení cien elektriny by ľudia mali získať niekoľko eur. Napríklad štvorčlenná rodina v dome, ktorá 3,2 megawatthodiny ročne využíva na svietenie či pranie, by ušetrila podľa prepočtov Pravdy na silovej elektrine asi 22 eur," píše denník Pravda.

 

Okrem elektriny by sa mali meniť aj ceny plynu. Ako už avizoval premiér Fico ceny plynu by sa mali znížiť asi o 10 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona