Opäť prišiel rad na učiteľov. Druhú dávku vakcíny dostane počas víkendu 16-tisíc pedagógov

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 15:44 • 2 min
Opäť prišiel rad na učiteľov. Druhú dávku vakcíny dostane počas víkendu 16-tisíc pedagógov

BRATISLAVA - Druhou dávkou vakcíny AstraZeneca bude počas najbližšieho víkendu zaočkovaných približne 16-tisíc učiteľov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Dodala, že učiteľom bude pridelený termín vo veľkokapacitných očkovacích centrách v rovnakých mestách, prípadne v najbližšom otvorenom veľkokapacitnom očkovacom centre

 

Termín pošlú v SMS-ke alebo na mail
„Všetci učitelia, ktorí majú dostať v nasledujúcich týždňoch druhú dávku vakcíny, sú už preradení do čakárne na druhú dávku očkovacej látky do veľkokapacitných centier. Tí, ktorí majú byť očkovaní najbližší víkend, dostanú tento týždeň po otvorení termínov SMS správou a emailom informáciu o pridelení termínu a miesta očkovania,“ uviedla Eliášová.

 

Zároveň priblížila, že rezort upravil alokácie vakcíny pre kraje podľa počtov čakajúcich v čakárni na druhú dávku v jednotlivých krajoch. Takýmto spôsobom by sa mala očkovacia dávka ujsť všetkým učiteľom, ktorí čakajú na druhú dávku.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Ôsmaci a deviataci idú od 19. apríla opäť do školy

 

Do septembra chcú zaočkovať značnú časť učiteľov 

Vysvetlila, že od spoločnosti AstraZeneca mala tento týždeň pôvodne prísť dodávka 40 800 vakcín. Rezort však počíta iba s dodávkou 12-tisíc dávok očkovacej látky AstraZeneca.

Tlačové oddelenie ministerstva školstva uviedlo, že rezort má v pláne zaistiť očkovanie čo najväčšieho počtu učiteľov do konca leta. Chce totiž, aby žiaci a aj zamestnanci škôl mohli v novom školskom roku nastúpiť v ešte bezpečnejšom prostredí.

 

„Pripravujeme samostatné riešenie pre učiteľov, ktorí nemohli zo zdravotných alebo iných dôvodov využiť pôvodné termíny, aby sme predpripravili bezpečné školské prostredie,“ povedal minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

 

Doplnil, že cieľom rezortu je urobiť všetko pre to, aby sa postupne mohlo začať upúšťať od pravidelného testovania.
 

Mohlo by vás zaujímať: Viac ako 35-tisíc učiteľov je už zaočkovaných proti COVID-19, otvorí sa viac škôl?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies