Opäť otvorili vyšetrovanie Pantaniho úmrtia

NETKY.SK • 4 August 2014, 14:08 • 2 min
Opäť otvorili vyšetrovanie Pantaniho úmrtia

RÍM - Taliansky cyklista Marco Pantani možno nezomrel na predávkovanie kokaínom, ako sa všeobecne usúdilo.

slovakia

left justify in out

Súd v talianskom mestečku Rimini oficiálne otvoril desať rokov starý prípad bývalého cyklistického šampióna prezývaného podľa štýlu jazdu, ale aj nášnice v uchu a šatky na hlave Pirát. Žalobca teraz vyšetruje smrť vtedy 34-ročného Pantaniho ako možnú vraždu. Cyklistov matka Tonina už dlho vyhlasuje, že jej syna zavraždili. "Na jednej strane som rada, že som dlhé roky nekričala iba do vetra. Na druhej strane, prečo to trvalo tak dlho?" pýtala Tonina Pantaniová.

 

Pantaniho rodina sa niekoľko rokov snažila o obnovenie procesu, ale stále narážala na neochotu justície. Teraz sa však objavili nové skutočnosti, ktoré sa stali spúšťačom pre nové vyšetrovanie. "Dosiahli sme to, že niektoré aspekty celého prípadu budú ešte raz prešetrené," povedal pre Gazzettu dello Sport právnik rodiny Pantaniovcov Adolfo De Rensis. Prípadu sa ujala prokurátorka Elisa Miloccová. 

 

Bývalého šampióna Tour de France aj Giro d´Italia Pantaniho našli 24. februára 2004 mŕtveho v hotelovej izbe v Rimini. Pitva zistila, že zástavu srdca spôsobilo predávkovanie kokaínom. Zo závislosti na kokaíne sa známy Talian predtým dokonca liečil. Pantani v roku 1998 dosiahol v cestnej cyklistike cenné double, keď triumfoval na Giro d´Italia aj Tour de France. Odvtedy tento kúsok zatiaľ nikto nezopakoval. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona