Opäť nás zasiahne silný vietor

NETKY.SK • 18 Február 2020, 9:18 • 2 min
Opäť nás zasiahne silný vietor

BRATISLAVA - Na hrebeňoch Tatier môže v utorok fúkať silný vietor, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu a krátkodobo v nárazoch rýchlosť 110 až 125 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa pre okresy Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno.

 

Na hrebeňoch Tatier sa očakáva silný vietor,na východe Slovenska poľadovica

Meteorológovia upozorňujú, že takáto predpovedaná rýchlosť vetra na hrebeňoch Tatier predstavuje potenciálne nebezpečenstvo najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo.

 

SHMÚ zároveň upozorňuje na tvorbu poľadovice na východnom Slovensku. Pre okresy Košice mesto, Košice-okolie, Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Vranov nad Topľou, Trebišov, Michalovce, Sobrance, Humenné, Medzilaborce a Snina vydal výstrahu prvého stupňa.

 

 

Bude teplo, ojedinele sa vyskytne silnejší vietor

Dnes bude prevažne polooblačno a ojedinele sa môžu objaviť aj prehánky. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke. Od približne 1 100 metrov sa môžu objaviť snehové prehánky. Najvyššie denné teploty 8 až 13°C, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo šiestich stupňov.

Teploty na horách vo výške 1500 metrov okolo -2 °C. Fúkať bude severozápadný vietor 4 až 10 metrov za sekundu (15 až 35 km/h), v nárazoch môže ojedinele dosiahnuť na juhozápade okolo 14 m/s (50 km/h). Na východe Slovenska bude prevažne slabý vietor.

Na horách bude fúkať prudký až búrlivý vietor, na hrebeňoch Tatier prechodne až víchrica. Postupne bude vietor na väčšine Slovenska slabnúť.

Predpokladané množstvo zrážok bude ojedinele do 1 mm. Od 1 200 metrov do jedného centimetra snehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona