Opäť doživotie: Rozsudok pre dvojnásobného vraha Štefana Szabóa!

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 15:57 • 2 min
Opäť doživotie: Rozsudok pre dvojnásobného vraha Štefana Szabóa!

PEZINOK - Špecializovaný trestný súd v Pezinku znovu vymeral doživotný trest pre Štefana Szabóa za dve vraždy.

slovakia

left justify in out

„Na účel trestu nepostačuje žiadna alternatíva iba trest doživotný,“ povedal po vyhlásení rozsudku predseda senátu. Obžalovaný sa odvolal, prípad tak pôjde znovu na najvyšší súd.

 

Súd sa dnes opäť zaoberal prípadom Štefana Szabóa, pretože mu vec vrátil Najvyšší súd SR. Na pojednávanie dnes prišiel aj obžalovaný Štefan Szabó, ktorý je teraz na slobode. Koncom apríla ho totiž prepustili z väzby po rozhodnutí najvyššieho súdu. Štefana Szabóa pôvodne odsúdil prvostupňový súd na doživotie vlani v októbri, voči čomu sa odvolal na najvyšší súd. 

 

Najvyšší súd nariadil Špecializovanému trestnému súdu zaoberať sa v tomto prípade niektorými otázkami, súviseli hlavne s vraždou Tibora Kováča. Súd si preto dnes vypočul manželku zavraždeného Kováča, vypovedali aj traja policajní technici a traja znalci. Najvyšší súd v odvolacom konaní vinu za druhú vraždu Andreja Wolfa potvrdil. 

 

Neprávoplatne odsúdeného Štefana Szabóa pustili koncom apríla na slobodu, informovala o tom vtedy televízia Markíza. Podľa informácií Markízy pochybili dvaja sudcovia Najvyššieho súdu SR. Štefana Szaboa odsúdil Špecializovaný trestný súd vlani. Obžalovaný sa odvolal, a tak rozsudok putoval v novembri na najvyšší súd. Vo februári si navyše Štefan Szabó podal žiadosť o prepustenie z väzby. Sudca najvyššieho súdu vrátil rozsudok späť na špecializovaný súd a hlavne nerozhodol o jeho žiadosti o prepustení. Na špecializovanom súde si to všimli a okamžite žiadosť na prepustenie údajnému vrahovi zamietli. Štefan Szabó dal sťažnosť na najvyšší súd. O nej iný sudca najvyššieho súdu Peter Krajčovič rozhodol tak, že Štefana Sabóa. púšťa na slobodu. Dôvodom rozhodnutia je procesné pochybenie, čím došlo k porušeniu dohovoru o ľudských právach. Najvyšší súd prikázal Špecializovanému trestnému súdu v tejto veci pokračovať. 

 

Doživotný trest vo väzení s maximálnym stupňom stráženia vymeral vlani 16. októbra Špecializovaný trestný súd Štefanovi Szabóovi za vraždy dvoch mužov, ktorým údajne dlhoval peniaze. Druhú mŕtvolu Andreja Wolfa našli v jeho garáži pri záhradnej chate po tom, ako ho zadržali. Zatkli ho krátko po vražde Tibora Kováča z Holiar (okres Komárno). Štefana Szabóa odsúdili aj za to, že mal nelegálne zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies