Opaľujte sa do krásy

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 11:00 • 2 min
Opaľujte sa do krásy

BRATISLAVA – Kým sa vyberiete na zaslúženú dovolenku, prečítajte si ako dosiahnuť dokonalého opálenia bez toho aby ste sa spálili a na tvári sa vám vytvorili nepekné pigmentové škvrny.

slovakia

left justify in out

Hydratácia

Celý rok počítate každý pohár vody, aby ste vedeli, že prijímate dostatočné množstvo tekutín? Tak a teraz počas leta ich ešte zopár pridajte aby ste sa dostali až k 2,5 litru vody denne. Rovnako tak hydratujte aj svoje telo. Pravidelne aplikujte hydratačné krémy a pleť dostatočne vyživujte pleťovými maskami. Hĺbkovú hydratáciu vám zabezpečí aj mezoterapia s kyselinou hyalurónovou. Pomocou jemných mikrovpichov sa v podkoží naštartuje proces vzniku kolagénových vlákien, čo vedie k jej spevneniu, rozjaseneniu a lepšiemu fungovaniu.


UVA a UVB

Ochranný faktor teda SPF vyberajte podľa typu svojej pleti. Platí jednoduché pravidlo, že čím svetlejšiu máte pokožku, tým vyšší faktor SPF by ste mali použiť. Jedine tak sa ochránite pred nebezpečným UV žiarením. To má dve zložky – UVA a UVB žiarenie. UVB pôsobí predovšetkým na vrchnú vrstvu kože, spúšťa samotný proces opaľovania a je zodpovedné za všetky reakcie pokožky ako je začervenanie či spálenie. Žiarenie UVA preniká hlbšie do kože a jeho následky sú viditeľné až po dlhšej dobe. Nebezpečenstvo slnečného žiarenia je stále podceňované. Štúdie potvrdzujú, že za posledné desiatky rokov za skoro šesťnásobne zvýšil počet ľudí s rakovinou kože. Ľudia zabúdajú na zdravotné riziká, ktoré opaľovanie so sebou prináša.


Opaľovací krém

Máte opaľovací krém, ktorý sa výborne rozotiera a zdá sa vám, že množstvo vo veľkosti orieška vám vystačí na chrbát? Tak na to rýchlo zabudnite. Aj toho najlepšie sa rozotierateľného krému je potrebné naniesť väčšie množstvo a vytvoriť dostatočnú vrstvu. Iba tak si pokožku ochránite nie len pred melanómom ale aj pred pigmentovými škvrnami.

 

Alo Vera

Pigmentové škvrny sa väčšinou objavujú po intenzívnom slnení. Môžeme ich pozorovať tiež v dobe, kedy organizmus nie je úplne v poriadku. Často tieto prejavy kože súvisia s oslabenou funkciou pečene spôsobenou ochoreniami ako je žltačka, mononukleóza, užívanie rôznych liekov alebo hormonálnej antikoncepcie. Vzniku pigmentových škvŕn môžete predísť správnou ochranou pred slnkom a posilnením pečene. Najnovšie výskumy doporučujú konzumovať šťavu z listov aloe vera.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona