Opak Furyho rád číta a hral v divadle - netradičný pästiar Lee

NETKY.SK • 2 Február 2016, 14:23 • 2 min
Opak Furyho rád číta a hral v divadle - netradičný pästiar Lee

LIMERICK - Ír Andy Lee popiera stereotypný obraz profesionálneho boxera.

slovakia

left justify in out

V dobrom. Rovnako ako divadelné i pästiarske predstavenia totiž predávajú príbehy a pre ich variabilitu treba rozdielne postavy. "Máme Tysona Furyho, takže potrebujeme aj Andyho Leeho," poznamenal komik zo "zeleného ostrova" Jarlath Regan.


Tridsaťjedenročný londýnsky rodák jediným devastačným úderom zo zdanlivo beznádejnej pozície dokáže zvíťaziť, ale nevydarený večer sa nevyhne ani najväčším šampiónom. To sa Leemu stalo 15. decembra minulého kalendárneho roka, keď na body podľahol Billymu Joeovi Saundersovi. Komentátor BoxNation John Rawling napriek tomu počas súboja povedal, že Lee v ringu pôsobí tak inteligentne, až ťažko uveriť, že je bojovníkom. Rawling potvrdil prevládajúci názor, že boxu sa venujú výlučne menej inteligentní ľudia. Ír je dôkazom, že aj uvažujúci muž sa môže vydať na dráhu boxera.


Mnohí toto odvetvie vnímajú ako cestu k peniazom, Lee však radšej hovorí o poznávaní. Kariéra ho zaviedla na rôzne miesta. Trénoval v Detroite, ktorý ani náznakom nepripomína domovský Limerick. Predstavil sa od dánskeho Esbjergu po Memphis v Tennesse. Zdôrazňuje, ako ho hrozba nebezpečných následkov prehry v boxe naučila veľa o sebe samom. Tvrdí, že tento šport je umenie, kde inštinkt a improvizácia prevážia nad drilom a rutinou. Je vášnivým čitateľom, vystúpil v divadelnej hre o ruskom spisovateľovi Antonovi Pavlovičovi Čechovovi. Jeho manželka spieva v alternatívnej kapele a režíruje v divadle. Andy Lee rozhovormi o svojich obľúbených knihách či účasťou na besede o dramatických dielach búra predsudky, podľa ktorých je ring vyhradený iba pre určitú skupinu.
Informácie pochádzajú zo špecializovaného portálu Bad Left Hook.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona