Opätovne ponúka do nájmu kaštieľ v Budmericiach

NETKY.SK • 30 Máj 2011, 07:36 • 2 min
Opätovne ponúka do nájmu kaštieľ v Budmericiach

Opätovne ponúka do nájmu kaštieľ v Budmericiach

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo kultúry (MK) sa po neúspešnom prvom osobitnom ponukovom konaní opätovne pokúša dať do prenájmu kaštieľ v Budmericiach. Centrálna servisná organizácia (CSO) ministerstva uverejnila v sobotu 28. mája inzerát, v ktorom ponúka areál do nájmu ako celok.
      Trhová cena je za stavbu stanovená na 18,23 eura za m2 na rok a za pozemky je to 0,13 eura. Celková plocha všetkých stavieb je 3587,81 m2. Cena nezahŕňa poplatky za služby spojené s užívaním nehnuteľností. Nájomná zmluva s účelom realizácie kultúrnych aktivít a literárno-tvorivých pobytov sa uzavrie maximálne na päť rokov.
      Záujemcovia môžu doručiť svoje ponuky do 13. júna. Správca si vyhradzuje právo od ponuky odstúpiť, ak cenová ponuka žiadneho záujemcu nedosiahne trhové nájomné. Uzatvoriť zmluvu môže len s tým, kto ponúkne najvyššie trhové nájomné.
      Kaštieľ je vo vlastníctve SR a správu k tejto nehnuteľnosti vykonáva CSO. Platnosť zmluvy o prenájme medzi CSO a Literárnym fondom vyprší koncom mája. V zmysle zákona o správe majetku štátu nie je možné zmluvný vzťah predĺžiť a fond bude mať mesiac na to, aby sa z areálu vysťahoval.
      Do predchádzajúceho konania sa prihlásili dvaja záujemcovia. Z nich jeden predložil ponuku po stanovenom termíne a následne ju stiahol. Išlo o bratislavskú spoločnosť ReSpectM15. Doterajší nájomca Literárny fond ponúkol cenu vo výške 7,48 eura za meter štvorcový, čím nedosiahla ani polovicu trhového nájomného stanoveného znalcom. Minister kultúry Daniel Krajcer (SaS) po vyhodnotení konania vyhlásil, že jeho rezort má záujem v súčasnom využívaní Budmeríc. Avšak bol by rád, keby ich na kultúrne aktivity a literárno-tvorivé pobyty využíval širší okruh ľudí.
      Táto národná kultúrna pamiatka slúži od roku 1946 slovenským spisovateľom a ďalším umelcom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies